tirsdag 26. februar 2013

Det fine været har også sin pris


Dette året har vi hatt ett fantastisk fint vær. Skulle nesten tro at med så mye sol som vi har hatt i år så skulle spirene komme ekstra tidlig, men slik er det ikke. På grunn av telen i jorda er det faktisk tvert imot. Snøklokkene som på denne tiden bruker å stå i full blomst er ikke kommet stort mer frem enn påskeliljene på bildet.

 Bak huset har vi en eføy som vokser utover berget. Hvert år bruker denne å være ribbet for grønne blader på denne tiden, men i år står den grønn og frodig. Det har en naturlig forklaring : Nemlig at med fint vær og lite snø finner rådyrene mat i skogen. Da slipper eføyen vår, som står under to meter fra inngangsdøra, å være " matauk".

Strikker for tiden på en barnekjole med Setesdal-border. Kjolen strikker jeg i Babyull fra Gjestal, i fargene : Mørk blå, hvit og litt rødt.

tirsdag 12. februar 2013

Fjell, fjord, turkamerat og strikkekjoler

Dette bildet tok jeg på søndag da jeg var på tur med min nye turkamerat, Pepe. På bildet kan man se innover Hjørundfjorden. Vanligvis passerer Hurtigruten bare forbi denne fjorden på vei inn til Geiranger, men i fjor sommer tok den noen turer inn denne fjorden også. Tror nok det ga mersmak.   

Keiser Wilhelm, Dronning Juliana og andre berømtheter pleide å komme med skip inn denne fjorden for å feriere. Her inne ligger også gamle ærverdige Hotell Union - på Øye.


Bildet under er av min nye turkamerat, Pepe. Etter at vi hadde hatt hund sammenhengende i 29 år 
( Pia- golden retriever 15,5 år og Sheeba - flat coated -mix 12,5) bestemte vi oss for ikke å ha hund mer. Savnet etter turkamerat har vært stort, så gleden var stor da sønn og svigerdatter i nabohuset anskaffet seg Pepe. Pepe har en nesten "umettelig" appetitt på turer, så nå er det : "ut på tur , aldri sur"

Det nederste bildet er av en av strikkekjolene jeg la ut i Eplabutikken min i dag.  Strikket i pt5 - garn fra Rauma Ullvarefabrikk. 80% god, myk ull og 20% nylon. Str. 6år og str. 4 år. - Superwash.


DDD

.

onsdag 6. februar 2013

Ho kom frå Amerika og fekk oss til å måpe

Ho kom frå Amerika og tok pusten frå oss..... Ei av barndomsveninnene mine, Gjertrud  hadde far som var ute til sjøss. Den gongen var det ikkje som no ; "4 veker på og 4 veker av". Dei var borte i lange bolkar, men for oss var det veldig eksotisk. Verda var liksom så mykje større den gongen enn den er i vår tid. Hos Gjertrud fekk eg smake veldig mykje spanande godterier. Kan den dag i dag hugse første gongen eg fekk smake hermetiske annanas, smaken var mildt sagt framandarta .
                     Så var det denne dagen  heilt i byrjinga på 1960-talet då far til Gjertrud hadde med pakke til meg også, sjølv om det korkje var jul eller bursdag. Kvar si dokke - ei med askeblondt hår og ei med gyllent hår - fekk vi. Dokkene hadde mørkeblå stripete badedrakter, høghela sko og  perler i øyrene og rundt halsen. Navnet hadde dei felles : Barbie.
                     Tok eigentleg veldig godt vare på Barbia mi, men dessverre let eg ungar få leike med henne no i ettertid noko som har gjort henne sko- og smykkelaus.


Her har Barbie fått strikkedrakt og "posserer" framfor eit gamalt album med glansbileter.




Dette er to luer som eg har lagt ut i Eplabutikken min.
Luene er strikka i pt5 frå Rauma.
80% god, mjuk ull
20% nylon
Norsk kvalitetsgarn.

Eg er veldig glad i dette garnet og synest dei duse fargane er nydelige.

tirsdag 5. februar 2013

Ullsokkar og gamalt stoppe-egg



Eit trau med heimestrikka ullsokkar.




I dag har eg funne fram eit "stoppe-egg" frå den gamle kista.  Ærleg tala veit eg ikkje kva det eigentleg heiter, men eg veit at det vart nytta til å stoppe strømper  med. Når det då også ser ut som eit egg så blei det ganske enkelt eit "stoppe-egg". Utsjånaden ber tydeleg preg av at det ikkje har  vore ein pyntegjenstand.  Slete og velbrukt er det.


Teksta på ""stoppe-egget" er nok lite aktuell i vår tid, men her er den likevel : "Elsk din mand og stop hans hoser så får du vandre på røde roser"


Trur det er få av oss som "stopper hoser" i dag, men strikke "hoser" og strikke sokkar det gjer vi .

Sokkane i det nederste trauet er strikka i Angora Merino ull, og blei lagt ut for salg i Eplabutikken min i dag.


søndag 3. februar 2013

Natur og prosjekt




Dette biletet som er teke på veg til det gamle huset vårt, får representere "Natur".
Etter at vi har hatt samanhengande nydeleg ver over lengre tid, har vi no fått nedbør med snø og litt regn. I takt med verskiftet har lyset ute også endra seg, men eg synest det er vakkert no også.







Etter å ha kome vel fram, fått fyr i ovnen og "varme i veggane" kan buketten med tulipaner kome på bordet.
Og "vips" er det litt vårstemning i kjøkenet i gamlehuset.











Her er eit av prosjekta våre.
På deler av loftet har vi (mannen min) reve ned heilt inn til tømmerveggane og opp til mønet. Noko av det fyrste vi må ta til med er å legge teglstein utanpå pipa. Dette er ganske tidkrevande for pipa er ikkje av det rettvinkla slaget. Det er heller ikkje meininga at pipa skal bli heilt bein, men det er eit mål at steinen skal bli verande på.
På biletet ser vi at ein tredjedel av pipa er ferdig.Med andre ord : Vi har mykje "godt arbeid" i vente.


Litt strikking blir det heldigvis tid til. Her er det ein barnekjole med hjarter og blomar som er under arbeid - str. 6år. Denne er no ferdig, og eg har byrja på ein maken str. 4 år.